Herdenkingszuil verongelukte tiener aan metrostation Ossegem vernield

Onbekenden hebben aan het metrostation Ossegem, in Sint-Jans-Molenbeek, de herdenkingszuil vernield die er was opgericht voot Soulaïmane Jamili, de tiener die op 21 februari 2014 werd aangereden door een metro en overleed. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.
Het metrostation Ossegem

"Een gemeenteraadslid heeft onlangs de vernielingen aan de herdenkingszuil vastgesteld", meldt de lokale politiezone. "De politie zal proces-verbaal opstellen en een onderzoek openen. Als dat mogelijk is, zullen we de beelden van de bewakingscamera's in de buurt analyseren om de daders op te sporen. Een klacht werd voorlopig niet ingediend."

Soulaïmane Jamili overleed op 21 februari 2014 in het metrostation Ossegem nadat hij daar met een paar vrienden gecontroleerd was door de veiligheidsmensen van de MIVB en de metrobrigade van de federale spoorwegpolitie. De jongeman zou uit eigen beweging onder een aankomend metrostel gestapt zijn.

Het Brusselse parket was na een onderzoek tot de conclusie gekomen dat het om een wanhoopsdaad ging en had het onderzoek naar de dood afgesloten. De familie van de jongeman hechtte geen enkel geloof aan die versie en er werd een tweede onderzoek geopend om na te gaan in welke omstandigheden de politiecontrole had plaatsgevonden.

Meest gelezen