© Goyvaerts

Lierse zal zich moeten reppen

Lierse moet zich stilaan serieuze zorgen beginnen maken over zijn broodnodige plaats binnen de eerste acht in de Proximus League. De Pallieters liepen op een 1-3 thuisnederlaag tegen WS Brussel en lieten zo de kans liggen om te profiteren van de misstap van concurrent Lommel United.

Kurt Guldentops

De vrijschop waarop Joeri Poelmans aan een tweede gele kaart ontsnapte, leverde WS Brussel wel een voorsprong op. Soumah kon ongehinderd in doel koppen. Net als voor de bezoekers leverde ook de eerste kans voor Lierse een doelpunt op. Diaby klom hoger dan zijn bewaker en Weuts mikte de aflegger staalhard in doel.

Na de pauze gaf Lierse aanvankelijk de toon aan. Bruylandts liet een fraaie mogelijkheid onbenut en vond ook Vanhamel nog een keer op zijn weg. De thuisploeg verloor gaandeweg zijn grip en werd in de slotfase nogmaals koud afgemaakt. Eerst buffelde Joachim een voorzet binnen met het hoofd, in blessuretijd leverde een plaatsbal de 1-3 op.

En dus blijft Lierse op een teleurstellende tiende plaats hangen. Met een lastige uitmatch naar Seraing United en een opdracht op het eigen Lisp tegen Roeselare voetballen de Pallieters de komende weken met het mes op de keel.

LIERSE: Brondeel, Habarugira, Diaby, Weuts, Poelmans, Bougrine (84’ Allach), El Ansri, Sabaouni (84’ Buysens), Tahiri, Bruylandts (82’ Kampamba), Velikonja.

WS BRUSSEL: Vanhamel, Nianku, Duplus, Soumah, Huyghebaert, Kone, Fabris, Bailly (46’ Daf), Grisez (68’ Odimboleko), Fall, Joachim (91’ Traore).

DOELPUNTEN: 38’ Soumah 0-1, 42’ Weuts 1-1, 83’ Joachim 1-2, 91’ Joachim 1-3.

GELE KAARTEN: Poelmans, Duplus.

RODE KAARTEN: geen.

KURT GULDENTOPS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport Regio Stad en Rand