Verdwenen merrie blijkt hele weekend alleen op wandel

© vrs

Andy De Clercq (46) zocht sinds vrijdag met man en macht naar merrie Mira. Het paard sloeg op hol in het Meerdaalbos en sindsdien was het spoorloos.

vrs

“Maar zondag kwam dan toch het verlossende telefoontje”, zegt de ruiter. Op de terreinen van de Ruiterschool in Oud-Heverlee verzamelden het voorbije weekend meer dan honderdzestig ruiters, amazones en menners voor de driedaagse TREK 2017. Vanuit Oud-Heverlee ontdekten ze het Meerdaal- en Heverleebos. Het evenement begon in mineur voor de ervaren ruiter Andy. “Mijn eigen paard stond mank en daarom mocht ik de merrie van mijn nonkel Antoine lenen”, zegt hij. “Op zo'n kilometer van manege Meerdaelhof sloeg Mira op hol. Er was geen houden meer aan. Ik bleef met een voet achter een tak van een boom hangen, viel van het paard en dat nam vervolgens de benen. Ik reed als eerste van een groep ruiters, die het allemaal zagen gebeuren.”

Het verlossende telefoontje kwam er zondag in de vooravond. “Mensen hadden het paard gevonden. Het dier werd overgebracht naar de manege. Mira is gelukkig in goede gezondheid én ik moet niet aan mijn oom uitleggen waarom ik zijn paard kwijt ben”, besluit Andy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen