Gepeste zusjes met rode lokken veroveren het internet

© How To Be A Redhead

De Amerikaanse zussen Stephanie (24) en Adrienne Vendetti (27) hebben rode lokken en werden daardoor vaak het slachtoffer van pesterijen. Ook qua beautyproducten zat het vroeger vaak tegen, want welke make-up draag je als roodharige vrouw? De twee startten een site op met tips en tricks die inmiddels erg succesvol is.

vwh

‘Little Red’ en ‘Big Red’, dat waren de roepnamen die leraars op school gaven aan Adrienne en Stephanie. ‘We werden uitgelachen omdat we de enige roodharige meisjes waren op school’, zegt de 24-jarige Stephanie. De meisjes zaten niet goed in hun vel en daarbij kwam dat de beautyindustrie te weinig opties had voor roodharigen. ‘Make-up kiezen voor feestjes was een hel. De kleuren waren altijd net iets te licht of te donker. Met make-up voelden we ons altijd iemand anders. Daarom liet ik mijn haar zeven jaar blond verven.’

Na hun middelbare schoolcarrière gingen de zusjes allebei rechten studeren aan de universiteit van Miami. Op een doodgewone namiddag hadden ze een gesprek dat hun leven veranderde. Ze vertelden elkaar dat ze heus wel weten hoe ze kunnen stralen met rode haren et voilà, hun site ‘How To Be A Redhead’ was geboren. Hun visie? ‘Rood haar is meer dan een kleur, het is een levensstijl.’

De meiden en 25 andere blogsters met rood haar leveren bijdragen voor de site, waar je de laatste nieuwtjes vindt over roodharige sterren. Maar je leest er ook reviews van beautyspullen die getest werden door roodharigen en hoe je zelfverzekerd wordt met een rode coupe. De site lokt zo’n 75.000 mensen per dag en is daarmee de grootste site voor roodharigen in Amerika. De meisjes hebben ook veel fans op social media: meer dan 120.000 om precies te zijn. Die populariteit is ook de grote beautymerken niet ontgaan. Onder meer L’Oréal en Estee Lauder zenden de meisjes producten op in de hoop hun goedkeuring te krijgen.

‘We hadden een sterk vermoeden dat we iets moesten doen wat ons boeide en roodharig zijn is nu eenmaal onze passie’, zegt Adrienne. De twee hebben nu zelfs een eigen collectie haaraccessoires gelanceerd met lintjes die niet opvallen in een rode haardos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer