Zo dacht wijlen Alexander McQueen écht over zijn beroemde klanten

© pn

De Britse topontwerper Alexander McQueen, die in 2010 het leven liet, mocht veel wereldberoemde sterren zoals Victoria Beckham en Kate Moss tot zijn cliënteel rekenen. Maar eigenlijk vond hij hen niet leuk, dat verklapt zijn ex-geliefde Archie Reed (38) nu in een interview met The Daily Mail.

vwh

Victoria Beckham was een van zijn grootste fans. De brunette beschreef hem als een geniale meester in de mode en zei dat alles wat hij aanraakte veranderde in een wondermooie creatie. Maar die liefde was niet wederzijds. Naar verluidt was McQueen woedend toen hij ‘Posh’ in 2006 in een van zijn outfits zag paraderen. ‘David Beckham mag mijn outfits dragen, maar zij niet. Wat weet zij in hemelsnaam van mode? Ze is een popzangeres die niet eens kan zingen’, zou hij over haar hebben gezegd.

Madonna kreeg ook - letterlijk - de volle lading. De ontwerper gooide ooit een gebakken aardappel naar haar hoofd en... het was raak. ‘Ze heeft nooit meer een woord tegen hem gezegd, maar dat kon hem niets schelen. Hij zei dat ze te veel met zichzelf bezig was om zich zorgen te maken over iemand anders’, zegt Reed.

Het Britse topmodel Kate Moss was jarenlang een van de beste vriendinnen van McQueen. De ontwerper liep zelfs met een T-shirt met het opschrift ‘We love you Kate’ over de catwalk nadat bekend raakte dat ze cocaïne had gebruikt. Hun band werd echter vernietigd toen Moss in zee ging met Topshop-baas Philip Green om een eigen collectie te ontwerpen. ‘Hij was zo kwaad dat hij haar foto van de bureaumuur rukte en deze verving door een foto van haar zus. Hij noemde haar een ‘teef’, maar dat meende hij wellicht niet. Hij was gewoon gekwetst’, zegt Reed. Ook Anna Wintour bleef niet gespaard. Zij werd destijds door McQueen omschreven als een ‘koppige trees die niet bereid was om compromissen te sluiten.’

Alexander McQueen, die in privékringen bij zijn voornaam Lee werd genoemd, ontnam zichzelf het leven op 11 februari 2010.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer