Op soldenjacht? Met deze stuks doe je geen miskopen

© Shutterstock

Welke soldenstuks zijn ook in het najaar een verrijking in je kleerkast en in welke trends investeer je beter niet? Aangezien één op vijf Belgen toegeeft al eens een miskoop te doen tijdens de solden, vroegen wij stylist Jody Van Geert welke stuks nog kunnen in de herfst. Goed nieuws: topontwerpers borduren dit najaar gewoon verder op hun zomermode waardoor de meeste trends straks nog niet passé zijn.

vwh

“Als je kijkt naar de shows van topontwerpers, dan zie je dat de collecties van verschillende seizoenen meer op elkaar beginnen te lijken. Designers werken met dezelfde basis”, zegt Jody. Van de hippe pyjama’s voor overdag en de seventies, tot blouses met bloemen of een Victoriaanse touch en de jaren 90: met bijna alle huidige zomertrends kom je volgens de stylist ook aardig weg in het najaar.

Slim scoren

De ene trend is echter een grotere investering waard dan de andere, vindt Jody. Hij noemt enkele stuks die je niet mag laten liggen of hangen. “We zitten niet in het warmste land, ook niet in het koudste. Daarom zijn kleren die je in verschillende seizoenen kan dragen een interessante aankoop. Denk aan bombers. Die zijn hip en hun populariteit zal de komende maanden toenemen. Ook een trenchcoat is een goede investering, net als een plissérok, stuks met kant, een degelijke skinny of rechte jeans”, klinkt het. “Als je de perfecte militaire jas ziet hangen of een creatie die zo uit het circus kan komen: niet te veel aarzelen, je scoort ermee in de herfst."

Gedurfde stuks

Daarnaast blijft de modewereld dol op sneakers, hoe gedurfder hoe liever. “Het valt op dat vrouwenmode iets gekker wordt. Dames experimenteren meer met glitter, tule, pailletten. Platte schoenen met bling zijn tijdens deze koopjesperiode absoluut een goede keuze. Als je dan toch bezig bent met uitproberen: de solden zijn een geschikt moment om een signatuurstuk of handtas te kopen van een ontwerper. Laat je niet afschrikken door luipaardmotiefjes die tien jaar geleden een fout imago hadden, vandaag is het patroon hot.”

Kritisch kiezen

Hoewel alles mag en kan in het najaar, heeft Jody toch zijn twijfels over bepaalde trends. De flared jeans en de rok met rij knopen vooraan zullen volgens hem niet lang in de kijker staan. “Die kunnen een leuke aanvulling zijn in je kleerkast, maar geef er niet al te veel geld aan. Ik vrees dat ze geen lang leven zijn beschoren.” Over de grote streepjesrage daarentegen is hij wel enthousiast. “Met streepjes, en ook niet met bolletjes, kan je nooit veel fout doen”, zegt hij.

© Shutterstock

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer