© BELGA

Zomervakantie start met herfstige buien

De zomervakantie is regenachtig van start gegaan. Vrijdag blijft het zwaarbewolkt met kans op regen of buien. Het wordt wel iets zachter met maxima rond 20 graden. ‘s Nachts is het vaak bewolkt maar meestal droog. Zaterdag blijft het wisselvallig met kans op buien en frisse maxima, onder 20 graden. Zondag verloopt grotendeels droog met zeker in de voormiddag regelmatig opklaringen. Tegen de avond kan het in het westen alweer licht regenen. Dat meldt het KMI.

Vrijdag is het dus meestal zwaarbewolkt en wisselvallig met perioden met lichte regen of buien. De maxima schommelen tussen 17 graden op de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 50 à 60 km/u. ‘s Avonds blijft het zwaarbewolkt met perioden met regen of buien, vooral over het oosten. In de loop van de nacht wordt het droog in het westen en later in het centrum en vanaf de kust komen er enkele opklaringen. De minima liggen tussen 12 en 15 graden. De wind neemt wat af maar blijft matig en ruimt geleidelijk naar zuidwest tot west.

Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af en trekt in de loop van de dag een buienlijn van west naar oost door het land. Tegen de avond wordt het in het westen overwegend droog met wat zon. De koele maxima liggen tussen 15 en 19 graden. Er waait een matige, aan de kust meestal een vrij krachtige westzuidwestenwind. We krijgen rukwinden tot 55 km/u.

Zondag blijft het, met uitzondering van een paar lokale buitjes, overwegend droog met soms opklaringen. Op het einde van de dag neemt de bewolking toe en vergroot de kans op lichte regen vanaf het westen. De koele maxima liggen tussen 16 en 20 graden.

Maandag tot woensdag wordt het overwegend droog alhoewel maandag de kans op een paar lokale buien nog wat groter is. Na het eventuele ochtendgrijs wisselen zon en wolken elkaar af. De maxima schommelen rond 20 tot 22 graden. Donderdag vergroot mogelijk de kans op enkele buien bij maxima rond 21 graden.

Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER