Ook kazernes in Leopoldsburg op lijst mogelijke asielcentra

Niet alleen de lege kazerne van Helchteren, ook twee gebouwen van het leger in Leopoldsburg komen in aanmerking als mogelijke locatie voor een tijdelijk asielcentrum in Limburg. Eerdaags, mogelijk vandaag al, valt de beslissing bij Asiel en Migratie en Defensie waar precies de oplossing gezocht wordt voor het tekort aan plaatsen om asielzoekers op te vangen.

LC

De bestaande asielcentra zitten al voor 90 procent vol. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is daarom op zoek naar gebouwen die tijdelijk ingezet kunnen worden om asielzoekers op te vangen.

Francken kijkt daarbij vooral naar leegstaande kazernes die in het verleden al dienst hebben gedaan als tijdelijk asielcentrum. Medewerkers van Asiel en Migratie zijn daarom vorige week al in Helchteren gaan kijken. Maar nu is bekend geraakt dat ze ook de kwartieren IJzer en Moorslede in Leopoldsburg hebben bezocht. Die gebouwen zijn weliswaar een stuk kleiner dan de kazerne van Helchteren en kunnen dus lang niet zoveel mensen opvangen, maar ze worden niettemin als een optie beschouwd.

“We hebben nog maar net van dat bezoek gehoord. Natuurlijk zijn wij hier niet gelukkig mee”, zegt Marc Reynders (CD&V), dienstdoend burgemeester van Leopoldsburg. U leest vandaag meer reacties in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer