© HBVL

© HBVL

thumbnail: null
thumbnail: null

Liftende robot HitchBOT onthoofd teruggevonden (video)

De reis van HitchBOT, de liftende robot die ondertussen de halve wereld rondtrok, is in de Amerikaanse stad Philadelphia vroegtijdig aan zijn einde gekomen. De robot werd onthoofd en gestript van al zijn elektrische onderdelen teruggevonden. De wetenschappers die HitchBOT ontwikkelden, reageren teleurgesteld, maar beloven dat dit niet het einde van het experiment is.

MoLa

HitchBOT was een sociaal experiment opgezet door Canadese wetenschappers. De bedoeling van de onderzoekers was om na te gaan of mensen robots vertrouwen. Hij moest worden opgepikt door inwoners van de stad waarin hij vertoefde, om vervolgens rondgereden te worden langs bezienswaardigheden. Na de rit moest hij weer achtergelaten worden, opdat de routine van vooraf aan kon beginnen.

Onderweg maakte de robot foto’s die op sociale media gedeeld werden. De HitchBOT verzond zelf tweets en zijn locatie werd nauwlettend door de wetenschappers in de gaten gehouden. HitchBOT kon bovendien spreken en reageren op vragen, en kende alle Wkipedialemma’s vanbuiten.

Tot dusver ging alles goed, maar na reizen door Canada, Duitsland, en Nederland is hij nu aan zijn einde gekomen in Philadelphia. U leest er vandaag meer over in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer