© Rudy DECLERCK

Toptransfer in Proximus League is afgerond

Na lange en moeizame onderhandelingen heeft Cercle Brugge voormalig Rode Duivel Ilombe Mboyo beet voor de rest van het seizoen. Omdat de onderhandelingen zo lang aansleepten, mist hij op zijn eerste dag wel meteen de belangrijke match tegen Lierse.

kv

Cercle Brugge doet het niet goed in 1B. Het staat over de volledige competitie heen voorlaatste en riskeert degradatie naar de hoogste amateurklasse. Daarom wilde het zich absoluut versterken met een topspits. Dat wordt dus Mboyo, die overkomt van het Zwitserse Sion, waar hij nooit speelde, en tot het einde van het seizoen tekent. De 29-jarige aanvaller speelde eerder voor Charleroi, Kortrijk, Gent en KRC Genk.

Jammer genoeg voor de Vereniging verliepen de onderhandelingen erg moeizaam en leek de transfer vrijdag zelfs af te springen. Maar uiteindelijke vonden alle partijen toch een akkoord en verhuist Mboyo naar Jan Breydel. Cercle Brugge brengt om 17 uur een bezoek aan Lierse. In die belangrijke match zal het het nog wel zonder de nieuwkomer moeten doen: hij is nog niet speelgerechtigd.

Mboyo wil zich absoluut tonen bij zijn nieuwe ploeg. “Ik heb anderhalf jaar niet gespeeld maar ben wel altijd blijven trainen”, aldus de ex-Rode Duivel, die wel toegeeft dat hij wedstrijdritme mist.

© Rudy DECLERCK

MEER OVER Cercle Brugge

MEER OVER VOETBAL