© Jo Van Beylen

Den Dreihoek koerst op 1 mei

Borgerhout maakt zich klaar voor dé klassieker onder de Antwerpse recreatieve wielerwedstrijden. Op zondag 1 mei kan iedereen zich op Den Dreihoek Koers voor één dag wielrenner voelen.

Jo Van Beylen

Den Dreihoek Koers is ondertussen al aan haar achtste editie toe. Ze is de voorbije jaren steeds populairder geworden. Het aantal volwassen deelnemers is beperkt tot vijftig per reeks. “We willen dat de koers op een veilige een aangename manier kan worden gereden”, zegt organisator Sam Mampuys. Voor de kinderen ligt het maximum aantal deelnemers op dertig per reeks. “Maar op de dag zelf zien we wel hoeveel fietsertjes er zijn. Als het nodig is, wordt de reeks opgedeeld.” Voor kleuters zijn er nu drie categorieën: 1 tot 2,5 jaar, 2,5 tot 4 jaar en 4 tot 6 jaar.

Voor de eerste keer zal er ook een tribune worden opgesteld. Die komt voor café Mombasa op het Moorkensplein, dat voor de gelegenheid volledig verkeersvrij zal zijn. Dj Pierre Elitair zorgt aan de start- en aankomstzone in de Dodoenstraat voor extra ambiance. De speciale wielertrui van Den Dreihoek Koers is te koop voor 20 euro.

De eerste reeks, de kinderkoers voor de 6- tot 9-jarigen, vertrekt om 12.30u. Om 16u rijden de betere amateurs, zowel dames als heren, de laatste koers. Den Dreihoek Koers wordt afgesloten met een barbecue en een afterparty in café Mombasa.

Inschrijven kan online en ter plaatse. www.dendreihoekkoers.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER