Door het ongeluk slaat een pick up truck over de kop
NOS NieuwsAangepast

Trappende motorrijder die ongeluk veroorzaakt gefilmd

Op een snelweg in de Amerikaanse staat Californië is een flink ongeluk gebeurd nadat een motorrijder een auto trapte. Het ongeluk werd gefilmd vanuit een andere auto.

Op de videobeelden is te zien dat de auto begint te slingeren na de trap van de motorrijder. Daarbij raakt hij ook de motor. Vervolgens knalt hij tegen de vangrail en slingert hij door naar de andere kant van de weg. De auto botst tegen een pickup truck die daardoor over de kop slaat. Uiteindelijk komt de auto aan de andere kant van de weg tot stilstand.

Motorrijder gezocht na bizar ongeluk

De bestuurder van de truck raakte lichtgewond aan zijn hoofd. Hij is vooral erg geschrokken. "Ik dacht dat ik dood zou gaan", zegt hij tegen CBS News. "Toen mijn truck over de kop sloeg, zag ik alleen maar asfalt en de lucht."

De automobilist die werd getrapt raakte niet gewond. De politie is nog op zoek naar de motorrijder.

Agressief rijgedrag

Volgens de National Highway Transportation Safety Administration is het aantal dodelijke ongelukken in Amerika door agressief rijgedrag sinds 2011 met 60 procent toegenomen. Zo'n tweederde van de dodelijke ongelukken op Amerikaanse snelwegen komt door agressie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl