Direct naar artikelinhoud

Van Ginkel beslissend in zege Milan tegen Torino

AC Milan heeft vandaag de voorlaatste wedstrijd van het seizoen gewonnen van Torino. De ploeg van Nigel de Jong en Marco van Ginkel zegevierde in het eigen San Siro met 3-0. Hoewel er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, beëindigde zowel Milan als Torino het duel met tien man.

Cristian Molinaro legt Van Ginkel neer. Giampaolo Pazzini benut daarna de penalty voor Milan.Beeld ap

Stephan El Shaarawy zette Milan na achttien minuten op voorsprong. Milan leek zichzelf daarna in de vingers te snijden. Cristian Zaccardo kreeg kort voor rust toen hij een doorgebroken speler onderuit haalde. Cristian Molinaro deed dat aan de kant van Torino na een uur spelen echter ook. Hij haalde de doorgebroken Van Ginkel onderuit en kon vertrekken. Giampaolo Pazzini benutte de toegekende strafschop. El Shaarawy maakte er daarna, op aangeven van Van Ginkel, nog 3-0 van.

Milan staat met nog een wedstrijd te gaan tiende. Torino is de nummer negen.