Belgen bereiken vierde ronde op Continental Cup beachvolleybal

Het Belgische team heeft zich zaterdag in het Spaanse Lorca geplaatst voor de vierde ronde van de CEV Continental Cup beachvolleybal voor mannenploegen. België verloor in de derde ronde met 2-0 van Zwitserland en versloeg vervolgens Slovenië met 2-0.

De Belgische kampioenen Dries Koekelkoren en Tom Van Walle gingen eervol ten onder tegen het ervaren Zwitserse duo Philip Garbather en Mirco Gerson. Het werd 2-1 (23-21, 18-21, 15-9) in het voordeel van de Zwitsers. Het tweede Belgische duo, Robin Adriaensen/Bob Douwen, kon de situatie niet omkeren tegen het duo Nico Berlis/Alexei Strassen: 2-0 (21-15, 21-17).

Daarna namen de Belgische beachvolleyballers het op tegen Slovenië, dat met 2-0 verloren had van Spanje, met als inzet een plaats in de vierde ronde. België won het duel met 2-0. Adriaensen en Douwen waren met 2-0 (21-18, 21-19) te sterk voor Klemen Ponikvar/Leo Mohoric. Ook Koekelkoren en Van Walle versloegen Peter Bedzac/Nejc Zemljak met 2-0 (21-15, 21-19).

Zondag spelen de Belgen tegen de verliezer van de finale tussen Spanje en Zwitserland, om zo een gunstigere plaats te bekomen in de loting voor de vierde ronde.

De winnaar van de CEV Continental Cup krijgt een ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Twee bijkomende landen uit de CEV Continental Cup kunnen zich nog via de Intercontinentale Finaleronde plaatsen voor Rio.