© AFP

Djibril Cissé traint mee bij Franse tweedeklasser

De voormalige Franse international Djibril Cissé, die in oktober 2015 een punt achter zijn voetbalcarrière zette, traint deze week in het opleidingscentrum van AJ Auxerre. Dat bevestigde de club uit de Ligue 2 maandag op zijn website. Het bericht voedt de geruchten dat de ex-aanvaller, 35 intussen, werkt aan zijn rentree.

“Het is met veel plezier dat de club zijn voormalige poulain toelaat om opnieuw in vorm te geraken”, zo klinkt het bij Auxerre, waar Cissé in het seizoen 1998-99 zijn profcarrière begon. Tussen 2002 en 2011 speelde de voormalige spits 41 keer voor de Franse nationale ploeg, hij trof negen keer raak. Cissé maakte op 18 mei 2002 zijn debuut bij Les Bleus in een oefeninterland tegen België. De Rode Duivels trokken toen met 1-2 aan het langste eind.

In oktober vorig jaar borg Cissé zijn voetbalschoenen op. “Ik moet naar mijn lichaam luisteren. Het is voorbij”, vertelde de voormalige speler van onder andere Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos en Lazio Rome toen.

Cissé liet begin dit jaar al eens uitschijnen dat hij denkt aan een terugkeer op de velden. Hij zou graag de kaap van 100 doelpunten in de Ligue 1 overschrijden. Momenteel zit hij aan 96 treffers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer