Apple Maps toont ‘mysterieus wezen’ in water van Loch Ness

© ASSOCIATED PRESS

Bestaat het monster van Loch Ness dan toch? Hoewel believers en nonbelievers elkaar al jaren met argumenten om de oren slaan, denken twee Nessiejagers nu eindelijk het ‘wetenschappelijke’ bewijs in handen te hebben. Ze zagen het dier opduiken op een satellietbeeld van Apple Maps op hun iPhone.

Kim De Raedt

Via een onderzeeër, met een fototoestel met gigantische lens of met een goedgetraind oog: al jaren proberen believers het monster van Loch Ness vast te leggen op beeld om zo zijn bestaan aan te tonen. Maar het ziet ernaar uit dat het enige wat je nodig hebt om te bewijzen dat het Monster leeft, een iPhone is.

Peter Thain uit Northumberland en Andy Dixon uit County Durham, twee amateur-Nessiejagers, beweren los van elkaar dat ze het monster van Loch Ness zagen op hun iPhone. De mannen gebruikten de satellietbeelden van applicatie ‘Apple Maps’ toen ze een mysterieus wezen zagen ter hoogte van het plaatsje Dores. ‘Het was eigenlijk puur toeval dat ik bij die plaats uitkwam’, vertelt Andy Dixon aan de Britse krant The Mirror. ‘Plots zag ik iets groots onder water, vlak onder de oppervlakte. Ik heb het beeld opgeslagen op mijn telefoon en heb zo snel mogelijk de Loch Ness Monster Club gecontacteerd voor bevestiging.’

Die bevestiging was niet eenvoudig, want niet op alle online satellietbeelden is het bewuste beeld te zien. Pas toen nog iemand zich meldde met hetzelfde beeld kon de zoektocht naar Nessie verdergezet worden. ‘Hoewel de vorm van de schaduw lijkt op een schip, zijn we er toch van overtuigd dat het geen varend object is. Er is immers geen romp of bovenbouw zichtbaar en bovendien zijn de schepen in de buurt wel duidelijk te zien op de satellietbeelden’, vertelt Gary Campbell van de Loch Ness Monster Club. ‘Dus tenzij er op dat ogenblik proeven met onderzeeërs waren in het meer, gaan we ervan uit dit wel degelijk Nessie is.’

Het nieuwe ‘bewijs’ stemt Gary bijzonder gelukkig. In februari vreesde de man nog dat Nessie dood was , omdat het al meer dan achttien maanden geleden was dat het Monster nog werd gezien. ‘Maar nu is hij dus terug, gelukkig. En aangezien deze satellietfoto bewijst dat hij net onder de oppervlakte zwemt, zullen nieuwe foto’s niet uitblijven’, besluit de expert.

Bekijk de foto’s van Andy Dixon hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen