1 / 2
thumbnail:
thumbnail: null

SERIE A. Nainggolan wint van ex-club, debuut Lestienne

Op de derde speeldag in de Serie A heeft AS Roma geen steek laten vallen. Het team van Radja Nainggolan (90 minuten op het veld) was met 2-0 te sterk voor Cagliari, de ex-club van de Belg. Mattia Destro en Alessandro Florenzi legden al na een kwartier de eindstand vast. Napoli verloor, met 1-0 bij Udinese. Bij Genoa maakte Maxime Lestienne zijn debuut en El Kaddouri miste bij Torino een strafschop.

jtp, vtvn

Genoa was met 1-0 te sterk voor Lazio. Mauricio Pinilla scoorde drie minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij de thuisploeg viel Lestienne na een klein uur in. Lucas Biglia werd bij de rust vervangen bij de bezoekers uit Rome.

Bij Napoli startte Dries Mertens op de bank. De Rode Duivel viel ruim een kwartier voor tijd in, toen zijn club 1-0 in het krijt stond. Danilo scoorde namelijk voor Udinese. Napoli puurde slechts drie punten uit zijn eerste drie wedstrijden.

Torino ging voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen Hellas Verona. Artur Ionita scoorde na 66 minuten het enige doelpunt van de match. Bij de thuisploeg kreeg Omar El Kaddouri vlak voor tijd een unieke kans op de gelijkmaker. De Belg miste echter een strafschop. Jean-François Gillet bleef 90 minuten op de bank bij Torino.

Juve klopt Milan

Juventus deelde zaterdag een eerste tikje uit. Het ging in San Siro met 0-1 winnen tegen AC Milan. Carlos Tevez zorgde voor het enige doelpunt. Juventus is zo de nieuwe leider met 9 op 9, Milan blijft op plaats twee met zes punten.

De wedstrijd bleef heel lang op slot, maar na 70 minuten vond Tevez dan toch een gaatje in de defensie van Milan. De Argentijn werd schitterend door de Milanese defensie geloodst door Pogba en liet keeper Abbiati geen schijn van een kans. De Oude Dame is de nieuwe leider in het klassement, maar kan zondag het gezelschap krijgen van AS Roma.

Uitslagen

Zaterdag

Cesena - Empoli 2-2AC Milan - Juventus 0-1

Zondag

Chievo - Parma 2-3AS Roma - Cagliari 2-0Genoa - Lazio 1-0Sassuolo - Sampdoria 0-0Atalanta - Fiorentina 0-1Udinese - Napoli 1-0Palermo - Inter 1-1Torino - Verona 0-1