© Bert De Deken

Dessel pakt punt tegen Sint-Truiden

Op speeldag 8 in de tweede klasse heeft Dessel Sport thuis een punt behaald in de wedstrijd tegen STVV.

RuNu

Met enkele schitterende reddingen hield Desseldoelman Kustermans de 0-0 tot vijf minuten voor de rust op het bord. Maar toen was er een vrijschop van Hendrickx die door Parzyszek teruggekopt werd en door centrale verdediger Kotysch laag in de hoek werd getrapt. Ruststand: 0-1. De voorsprong was terecht, want STVV was in die eerste helft duidelijk de betere ploeg.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Dessel toonde zich nu vrijpostiger en deed niet meer onder voor de Limburgers. Een vrijschop van Hannes werd door doelman Dutoit in hoekschop verwerkt. Aan de overkant stuitte Rherras op Remen en doelman Kustermans. Kort na het uur redde Kustermans een schot van diezelfde Rherras.

In de 67e minuut verstuurde Reniers een voorzet op maat naar Bennassar en die schoof de bal onder doelman Dutoit door: 1-1. Even later kreeg de bezoekende invaller Baherle rood na een aanslag op Sols. Drie minuten voor tijd landde een verre bal van Reniers bovenop de deklat. De 1-1 bleef dus behouden en daar mocht Dessel best trots op zijn.