© BELGA

AA Gent wint in Oostende en wordt alleen tweede

Met Oostende en AA Gent stonden de nummers 3 en 2 in het klassement in een rechtstreeks duel tegenover elkaar. Depoitre besliste de partij door in de slotfase nog twee keer te scoren. Gent is nu alleen tweede met zestien punten, gevolgd door KV Oostende met dertien punten.

vml

De wedstrijd begon aardig maar barstte pas helemaal los na dertien minuten. Oussalah speelde door ondanks een fout op De Schutter en gaf knap diep op Pollet, die de bal voorbij Ovono schoof. De kustploeg ging snel op zoek naar de gelijkmaker. Er volgden enkele penaltyfases en de derde was scheepsrecht. Het was nochtasn ook een twijfelgeval: Nielsen gebruikte zijn stevige lijf om Jali van de bal te houden. Foutief oordeelde Gumienny en Siani ramde de bal in de kruising. Kums kreeg nog voor rust twee keer geel en dus rood.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

De rode kaart van Kums was een serieuze streep door de rekening van Gent. De wesdtrijd zat ook alnge tijd op slot want beide ploegen hadden schrik om te verliezen. Uiteindelijk ging Gent met de zege lopen dankzij twee late treffers van ex-Oostendenaar Depoître.

AA Gent wordt zo alleen tweede in het klassement, op vier punten van leider Anderlecht.

Opmerkelijk:

Ref Gumienny was de gebeten hond. Oostende was vooral woedend omdat voor het doelpunt van Pollet een fout op De Schutter niet gefloten werd. Vanderbiest reageerde zich af op de vierde ref. Schmisser en Coulibaly vroegen daarenboven een strafschop maar kregen die niet. Gent vond dan weer de strafschop van Siani erg licht en de uitsluiting van Kums overdreven...

Belangrijkste fases:

4’ Pollet bedient Depoître, maar die kraakt zijn schot. De bal dwarrelt over de achterlijn.

8’ Nielsen verspeelt gevaarlijk de bal achterin, maar Canesin en Coulibaly kunnen het niet uitspelen.

11’ Berrier met strakke trap. Sels weert af, Coulibaly wil nog de rebound nemen, maar staat offside.

13’ Oussalah steekt de bal diep richting Pollet. Die neemt goed aan, omspeelt Ovono en legt binnen: 0-1

25’ Knappe actie van Coulibaly die de bal achter zijn steunbeen meeneemt. Hij krijgt nog een arm tegen de borst en gaat neer, te weinig voor een strafschop.

27’ Goede cross van Kums tot bij Foket die teruglegt op Pollet. De knal van Pollet stuit op Ovono.

28’ De hoekschop van Gent komt bij Pollet terecht. Zijn trap wijkt af op een Gents been, maar Ovono is bij de pinken.

30’ Ruiz met een prachtige voorzet die perfect op het hoofd van Coulibaly terechtkomt. Hij knikt de bal net naast de paal, deze had minstens tussen de palen gemoeten.

36’ Dejaegere stuurt de bal met de wreef richting tweede paal. Hard, maar wel een dikke meter naast.

40’ Mooie combinatie Ruiz-Jali. Nielsen zet zijn lichaam en Jali gaat neer: penalty. Siani jaagt de bal heerlijk tegen de netten. Hoog en droog in de winkelhaak, beter kan je een penalty niet trappen: 1-1.

44’ Sven Kums kreeg geel voor protest bij de penaltyfase en nog geen drie minuten later pakt hij zijn tweede na een late tackle op Ruiz. Gent moet met tien verder.

49’ Berrier stuurt Coulibaly door het centrum richting doel. Sels kan er eerst bij met de vuisten, maar deelt daarbij ook tikje uit aan de Senegalese Belg.

57’ Oostende wordt na een eigen hoekschop bijna koud gepakt. De bal wordt meteen diep gespeeld op Dejaegere die ook kan schieten, maar zijn plaatsbal gaat langs de eerste paal buiten.

59’ Knappe actie langs de lijn van Foket. Hij past op Dejaegere die klaarlegt voor Neto. De invaller trapt net naast.

64’ De aalvlugge Ruiz komt naar binnen en haalt uit. Sels weert af in hoekschop.

66’ De hoekschop komt bij Schmisser terecht. Die bevindt zich aan het penaltypunt, maar slaagt er niet in de bal binnen de palen te trappen.

84’ Soumahoro vindt Depoître en die chipt de bal over Ovono heen in doel: 1-2

91’ Oostende verliest knullig de bal achterin. Dejaegere stuurt Depoître meteen op Ovono af, de spits van Gent blijft kalm en schuift ‘m onder Ovono binnen: 1-3

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL