Grootouders en kleindochter doodgestoken in West-Vlaamse Moere

Een grootvader, zijn vrouw en hun kleindochter (17) zijn gisteravond doodgestoken in het West-Vlaamse Moere, deelgemeente van Gistel. De politie startte meteen een klopjacht op de dader, vermoedelijk de ex-vriend van het jonge slachtoffer.

dji,cka, mtm, lbo

De Alfons Vanheestraat, waar de feiten zich afspeelde, werd hermetisch ­afgesloten en zowel het parket, de politie Kouter en de federale gerechtelijke politie kwamen ter plaatse.

De politie startte een klopjacht naar de dader en zette zelfs een helikopter in om de nabijgelegen velden uit te kammen. Er zou mogelijk al een verdachte zijn opgepakt, maar dat kon nog niet worden bevestigd.

Gestalkt door ex-vriend

De grootouders waren in het huis om op hun kleindochter te passen, terwijl de mama van het meisje op vakantie was. Volgens de buren werd het meisje al een tijdlang lastiggevallen door haar ex-vriendje, de 25-jarige D.A.

De ex-vriend postte enkele dagen geleden een afscheidsfilmpje van 27 minuten op YouTube. Daarin zegt hij, in het Engels, dat het leven er voor hem op zit. 'Ik heb het gevecht opgegeven, ik vecht al mijn hele leven', zegt hij.

Hij excuseert zich naar zijn familie en vrienden en richt zich ook naar zijn ex-vriendin. 'Ik hou van jou. Je zal altijd in mijn hart zitten. Sorry dat ik jou heb pijn gedaan. Het was de grootste fout in mijn leven. Ik heb de enige kans om een familie te starten, vergald. Ik zou de tijd willen terugdraaien. [...] Het enige wat ik wilde, was jou bij mij hebben. Ik weet dat je niet terugkomt. Het doet zoveel pijn. Ik zou liever nu dood gaan dan je volgende week te zien met iemand anders. Ik heb jou honderd keer proberen terug te krijgen, maar het kon niet zijn.'

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan telefonisch terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.