Belgische anesthesiste eerder ontslagen bij Henegouws ziekenhuis

De 45-jarige Belgische anesthesiste die in Frankrijk in voorhechtenis zit na de dood van een patiënte tijdens haar bevalling, werkte een tweetal jaar geleden gedurende drie maanden in een ziekenhuis in Soignies in de provincie Henegouwen. Daar werd ze ontslagen omwille van ‘bedenkelijk gedrag’.

jva

‘De vrouw werd in december 2012 aangeworven, maar werd in februari ontslagen omwille van bedenkelijk gedrag’, zegt ziekenhuisdirecteur Didier Delval. Hij bevestigt zo een bericht van de franstalige Sudpresse-kranten.

De directeur voegt toe dat de vrouw bij haar aanwerving ‘een klassieke ziekenhuiscarrière’ vertoonde. ‘Zodra we van haar ongewone gedrag op de hoogte waren, werd ze op het matje geroepen. Ze verscheen echter niet, waarop ze onmiddellijk werd ontslagen.’

Flessen wodka

De anesthesiste bekende dat ze dat ze alcohol had gedronken toen ze eind september in het ziekenhuis van Orthez, in het zuid-westen van Frankrijk, werd opgeroepen voor een keizersnede. De operatie liep grondig mis en de patiënte, een 28-jarige Franse vrouw van Britse origine, overleed enkele dagen later. De baby is wel gezond.

Een dag na het overlijden van de patiënte werd de anesthesiste opgeroepen door de politie. Ze had toen 2,4 gram alcohol per liter in het bloed. In haar woning vonden de speurders zeventien lege flessen wodka. Onze landgenote zit in Frankrijk in voorlopige hechtenis voor onvrijwillige doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen