Direct naar artikelinhoud
Update

'Zoektocht MH370 onder water klaar binnen een week'

De zoektocht naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines op basis van signalen die mogelijk afkomstig waren van de zwarte doos van het toestel, kan zijn afgerond in vijf tot zeven dagen. Dat hebben de Australische autoriteiten laten weten.

Een Zuid-Koreaanse P3 Orion die meehelpt met zoeken naar de Boeing 777.

Met een Amerikaanse onbemande onderzeeër wordt de bodem van de Indische Oceaan al dagenlang afgezocht. De huidige zoekplek is een gebied met een straal van tien kilometer rond de plek waar één van de vier 'pings' waarschijnlijk werd uitgezonden. Het ligt ongeveer 2000 kilometer ten westen van de Australische stad Perth.

De leiders van het onderzoek hebben niet gezegd of ze verwachten dat de zoektocht met de onderzeeër nieuwe informatie op zal leveren. Het is bijna 2 weken geleden dat het laatste signaal werd opgevangen. De accu van de zwarte doos is hoogstwaarschijnlijk leeg.

'Kritiek moment'
De Maleisische minister van Transport zei dat zaterdag en zondag een kritiek moment wordt bereikt in de speuractie. 'Het verkleinen van het zoekgebied is een kritieke fase', liet hij weten.

De zoektocht naar vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking was tot op heden vruchteloos. Zes missies van de onderwaterrobot leverden niets op. Het is niet duidelijk hoe de zoekactie naar het vliegtuig met 239 mensen aan boord wordt voortgezet als de zoektocht met de onderzeeër ook niets oplevert.

De Maleisische minister van Transport zei dat zaterdag en zondag een kritiek moment wordt bereikt in de speuractie.
'Zoektocht MH370 onder water klaar binnen een week'