Peter Callant tien jaar sponsor van Sport Vlaanderen-Baloise

Teammanager Christophe Sercu streeft naar continuïteit voor zijn pro-continentale ploeg. Peter Callant, CEO van Callant Verzekeringen-Fiscaal Advies, past perfect in het plaatje. “Tijdens de Driedaagse Koksijde-De Panne kwam ik met Christophe Sercu in contact”, zegt Callant, die de ploegstage van Sport Vlaanderen-Baloise in Calpe meemaakte.

Freddy De Geest

“Inmiddels zijn we tien jaar sponsor van dit team. Sport is voor ons het middel om veel mensen te bereiken. Sportief zijn zit in ons DNA. We zijn sponsor van de voetbalploegen KVO Oostende, KAA Gent, STVV, en FC Antwerp, de basketploegen BC Oostende en Limburg United, volleybalclub Callant Antwerpen en handbalclub Callant Tongeren.”

“De wielersport ligt ons na aan het hart. Met Sir Bradley Wiggins en Mark Cavendish wonnen we de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Eerder deden we dat al met Alex Rasmussen en Michael Morkov. Als sponsor van Sport Vlaanderen-Baloise bieden we talentvolle jonge wielrenners kansen om zich te ontwikkelen als renner. Op en naast de fiets willen we hun steun en toeverlaat zijn. Renners, en ook andere sporters, uitleggen waarvoor ze verzekerd zijn is belangrijk. Veel belangrijker is het om hen uit te leggen waarvoor ze niet verzekerd zijn. In een sfeer van vertrouwen proberen we een speciale band te creëren. Sport is emotie en daar willen wij deel van uitmaken. De Belgische titel van Preben Van Hecke was mooi voor de renner en de ploeg, maar ook voor iedereen die bij het project is betrokken.”

25 jaar geleden startte Peter Callant zijn bedrijf. Inmiddels heeft het naast de hoofdzetel in Oostkamp ook filialen in Antwerpen, Knokke-Heist en Tongeren. “We hebben een 100-tal werknemers, die sport hoog in het vaandel voeren. Sport blijft ons bindmiddel. Jongeren zien evolueren op een sportief verantwoorde manier.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen