Dan toch geen moskee in voormalige bar in Koersel

De Marokkaanse gemeenschap van de Tawheed moskee in Beringen ziet af van de aankoop van de vroegere villa La Finesse om daar een moskee in te richten. Dat heeft het bestuur van de vzw Islamitisch-Cultureel Ontmoetingscentrump officieel bekend gemaakt.

RV

"Helaas moeten we melden dat de aankoop van het gebouw op de Koerselsesteenweg 172 te Koersel-Beringen niet meer zal doorgaan", aldus het bestuur. "Er is een juridische discussie ontstaan tussen de verkopers en de vzw. Onze opties waren: een rechterlijk gevolg aanspannen of afzien van de aankoop. De keuze voor een gerechtelijke procedure kan jarenlang aanslepen en financieel uitputtend zijn, waarbij een gunstige uitkomst onzeker is. Om deze reden werd er gekozen om een minnelijke regeling uit te werken tussen de 2 partijen. Dit neemt de nood naar het zoeken van een betere infrastructuur niet weg. We zullen als bestuur alles in het werk stellen om een volwaardig en zelfs beter alternatief te vinden. Het reeds ingezameld geld zal ook louter hiervoor aangewend worden."

De omwonenden van La Finesse reageren opgelucht. Zij hadden zich verenigd in de vzw Respect voor onze Buurt om de komst van een moskee met alle middelen te bestrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer