Direct naar artikelinhoud
Tomorrowland

Hoe Filip even superster-dj wordt: "Make some noise for the king!"

Knuffelen met een koningin: het kan op Tomorrowland.Beeld Bas Bogaerts

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vanavond Tomorrowland bezocht. Zonder twijfel hun meest extravagante staatsbezoek tot nog toe.

Klokslag kwart over zeven arriveert het koningspaar in het persdorp van Tomorrowland, voor de gelegenheid losser gekleed dan op het eerdere Te Deum en defilé. De zenuwen bij woordvoerders en veiligheidsmensen staan strak gespannen; toevallige passanten worden geweerd en een explosievenhond heeft de mediaruimte vooraf gescreend.

Even is er consternatie als enkele meisjes het decorum in de wind slaan en Filip en Mathilde een knuffel geven

Na een afgeschermd bezoek aan het artiestendorp met organisatoren Michiel en Manu Beers mag StuBru-presentatrice Eva De Roo het koningspaar spreken. Het protocol schrijft geen live-interview op de radio voor, maar Filip en Mathilde zijn zichtbaar onder de indruk van de StuBru-studio. Daarna worden ook de Waalse collega's van Radio Contact met een bezoekje vereerd.

Lees ook: Dit zijn dé podia van Tomorrowland 2017 (+)

"Van contacten met andere culturen of gemeenschappen kan men leren." In zijn 21-julitoespraak had Filip al gepleit voor interculturele dialoog, en waar kan dat beter dan op Tomorrowland, dat 197 nationaliteiten samenbrengt.

Decorum in de wind

Op het festivalterrein komt het vorstenpaar niet, maar in de exclusieve 'Skybox' naast de Main Stage ontmoeten ze wel enkele festivalgangers. Voor de gelegenheid opgetrommeld, uit alle windstreken: Filip en Mathilde spreken Brazilianen, Canadezen, Australiërs, Finnen en Zuid-Afrikanen.

Even is er consternatie als enkele meisjes het decorum in de wind slaan en Filip en Mathilde een knuffel geven. Ze staan er even verbouwereerd bij, maar uiteindelijk kan er wel een lach van af. Naar verluidt heeft Filip nog nooit een festival bezocht. "We zijn vereerd dat de vorst voor ons festival opteert", zegt Debby Wilmsen, Tomorrowland-woordvoerster. "Prins Laurent was hier een aantal jaar geleden ook al, hij is een groot Dimitri Vegas & Like Mike-fan."

Bekijk ook: De wereld komt samen op Tomorrowland 

Op de beats van dj Marshmello ontvangt het paar de officiële Tomorrowland-vlag. "Make some noise for the king of Belgium!", klinkt het op de achtergrond. Of hoe Filip even superster-dj wordt.