Pascale Naessens roept op tot ‘ongehoorzaamheid op restaurant’

© Wim Daneels

‘Ik roep iedereen op om op restaurant zonder schroom groenten te vragen in plaats van aardappelen, en daar geen meerprijs voor te betalen.’ Pascale Naessens breekt een lans voor een gezond restaurantbezoek. ‘Het mag al eens meer zijn dan drie blaadjes sla en twee plakjes tomaat.’

cka

‘Oproep tot restaurantongehoorzaamheid’, zo heet het op de website van gezonde kok Pascale Naessens. ‘Te vaak krijg ik de opmerking dat je niet gezond kan eten op restaurant. Maar dat is niet waar, en daarom heb ik die oproep geschreven’, zegt Naessens.

Zij vraagt in restaurants of brasserieën altijd om de frietjes, puree of pasta te vervangen door een extra portie groenten. Meestal lukt dat, maar af en toe is er helemaal geen alternatief. ‘Of alleen drie blaadjes sla en twee plakjes tomaat waar dan nog eens 2,5 euro voor wordt aangerekend. Dat is onaanvaardbaar. Ik vind het bijzonder pijnlijk dat er nog zo veel restaurants zijn die geen groenten serveren, maar alleen vis of vlees met saus en aardappelen. Dat is niet meer van deze tijd.’

Toch richt ze haar vraag niet tot de restaurants, maar tot de klant zelf. ‘Eén op de twee mensen is te dik. Om dat te verhelpen moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Als mensen op hun strepen staan, dan zullen de restauranthouders beseffen dat er vraag naar is. Bovendien kan een kok zijn creativiteit tonen door de manier waarop hij met groenten omgaat. Velen maken er net een erezaak van.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer