© GVH

© GVH

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Politiecommissaris maakt beste cover voor thriller over De Zaat

Uitgerekend politiecommissaris Katty De Bruyn heeft het beste oog voor de cover van een misdaadroman. Dat bleek tijdens de voorstelling van de thriller ‘Troebel Water’, die zich op De Zaat afspeelt. En de kraanman uit het boek moest zowaar ook signeren.

Guy Van Vliet

Een boek met De Zaat in de hoofdrol willen alle Temsenaren lezen. Er waren dan ook stoelen tekort om alle belangstellenden een plekje te geven in de feestzaal van het gemeentehuis tijdens de voorstelling van ‘Troebel Water’ van Belinda Aebi, die zelf op De Zaat woont.

Voor de Temsese politiecommissaris Katty De Bruyn werd het helemaal een feest, als winnares van een wedstrijd rond de mooiste coverfoto. “Het is niet echt gemakkelijk om een cover te bedenken voor een boek dat je nog niet gelezen hebt. Het leek me logisch om met de typische kraan op De Zaat te werken. Andere inzendingen kozen louter een uitzicht, maar zelf wou ik absoluut ook een persoon op mijn foto. Ik kon mijn neef overhalen om model te staan”, glunderde de winnares, die recent een fotocursus begon te volgen.

Ondanks de winst zit een carrièreswitch er niet in. “Ik doe mijn werk bij de politie veel te graag. Maar misschien is het een idee voor na mijn pensioen”, lachte Katty De Bruyn, die onder meer een uniek exemplaar van het boek kreeg met haar eigen coverfoto.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER