Vijf Vlaamse schrijvers maken kans op AKO-literatuurprijs

De Tiplijst voor de prestigieuze AKO-Literatuurprijs is bekend. Op de lijst staan 25 boeken, waaronder zes van een Belgische auteur. Dat heeft de jury van de boekenprijs bekendgemaakt. Kanshebbers zijn onder meer Tom Lanoye en Stefan Hertmans. Uit deze lijst worden eind september maximaal zes genomineerden gekozen.

De Vlaamse genomineerden zijn Tom Lanoye ("Gelukkige Slaven"), Stefan Hertmans ("Oorlog en terpentijn"), Eric Min ("De eeuw van Brussel"), Peter Terrin ("Monte Carlo") en Peter Vermeersch ("Ex").

Op de Tiplijst staan ook Remco Campert en Arnon Grunberg. Guus Kuijer is zelfs twee keer genomineerd, met het tweede en het derde deel van "De Bijbel voor ongelovigen".

Uit deze longlist worden op 26 september maximaal zes genomineerden gekozen. Op 13 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

De AKO-Literatuurprijs is een van de belangrijkste prijzen in de Nederlandstalige literatuur. De auteur van het winnende boek krijgt 50.000 euro en een beeld van Eugène Peters. Vorig jaar ging de prijs naar Joke van Leeuwen voor haar boek "Feest van het begin".

Meest gelezen