Actievoerders verhinderen kapactie in moestuin Marollen

In de Marollen in Brussel hebben enkele tientallen actievoerders vanmorgen verhinderd dat er acht bomen worden geveld op de plek waar een tijdelijke moestuin is ingericht door buurtbewoners. Dat meldt Brusselnieuws.be. De bomen en de moestuin moeten plaatsruimen voor de bouw van sociale woningen, tot onvrede van de activisten.

De aannemer die de moestuin kwam opruimen, kwam rond 6 uur vanmorgen aan, vergezeld van vier agenten. Enkele tientallen actievoerders waren dan al aanwezig op de site. Ze bezetten de moestuin, waardoor de aannemer niet aan zijn werk kan beginnen.

De actievoerders wierpen op dat er geen wettelijke basis is voor het kappen van de bomen, omdat er nog geen uitspraak was van de vrederechter, die in de loop van de ochtend zich zou uitspreken in de zaak. Dat is intussen gebeurd. De rechter gaf groen licht aan de sociale woningen, de kap mag dus doorgaan.

Maar ondanks die uitspraak houden de actievoerders hun bezetting voorlopig vol. Een van hen is in een boom gekropen (zie foto). "We hoorden van de agenten dat ze geen opleiding hebben gekregen om mensen uit bomen te halen, dus dat zit voorlopig wel goed", zegt een actievoerder aan Brusselnieuws.

Meest gelezen