Dit zijn de veiligste steden ter wereld

Er wonen ongeveer 38 miljoen inwoners, maar dat speelt de veiligheid in Tokio geen parten. Uit de Democracy and Global Food Security Index 2015, samengesteld door de Economist, blijkt dat de Japanse stad de veiligste ter wereld is.

vwh

Tijdens de samenstelling van de lijst werd rekening gehouden met de veiligheid in verschillen categorieën: digitale beveiliging, gezondheid en securiteit, infrastructuur en persoonlijke veiligheid. De top drie wordt vervolledigd door andere Aziatische steden: Singapore staat op de tweede plaats, het Japanse Osaka op nummer drie. Het Zweedse Stockholm prijkt op nummer vier en Amsterdam sluit de top vijf. De Nederlandse hoofdstad staat vijf plaatsen hoger genoteerd dan New York.

Brussel veiliger dan ParijsOnze hoofdstad Brussel staat een pak lager in de ranking op nummer 22, net voor Parijs.Helemaal onderaan de lijst, op nummer vijftig, bengelt het Indonesische Jakarta. Ook Mexico City, Riyad in Saoedi-Arabië, Johannesburg in Zuid-Afrika , Ho Chi Minhstad in Vietnam en Tehran in Iran kunnen als onveilig worden beschouwd.

Toronto favoriete woonplaatsThe Economist keek ook in welke stad het aangenaam leven en dat loopt niet gelijk met de veiligheid in steden. Het Canadese Toronto, op nummer acht in de lijst met veiligste steden, is de leukste stad om in te wonen. Maar het leven is er wel duur. De stad staat op de zeventigste plaats als men kijkt naar budgetvriendelijke steden. Montreal staat op nummer twee van de fijnste steden om in te wonen, Tokio pas op nummer 16. Het valt trouwens op dat de kost van het leven in de tien veiligste steden ter wereld het hoogst ligt.De top vijf van de veiligste steden in beeld: 1. Tokio

2. Singapore3. Osaka4. Stockholm5. Amsterdam

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer