© LDN

Huis van het Kind opent deuren

De stad Mechelen heeft nu ook zijn Huis van het Kind. Het is een onderdeel van het Sociaal Huis, waar heel wat sociale partners die werken rond kinderen en jeugd nu onder één dak zitten.

Leo De Nijn

Alle ouders en opvoeders met kinderen tot 25 jaar kunnen in het 'Huis van het Kind' binnenstappen voor informatie, onthaal en advies. De consultatiebureaus voor het Jonge Kind, Kind en Gezin, de Opvoedingswinkel, Steun op Maat en het inloopteam De Nieuwe Weg hebben er niet alleen een onthaal, ze organiseren er ook allerlei workshops. In de stad zijn bijna 400 sociale organisaties actief. Het is niet gemakkelijk om hier je weg in te vinden. “Die zijn allemaal wel goed bezig, maar er wordt nog té veel naast elkaar gewerkt. Met het Huis van het Kind willen we de krachten voor alle hulp aan kinderen bundelen", zegt voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) van het Sociaal Huis.

In het Huis van het Kind wordt voortaan preventieve ondersteuning geboden aan gezinnen met kinderen op zowat alle vlakken: bijvoorbeeld inzake gezondheid, leerproblemen of kinderen die worden gepest. Op woensdag 20 mei is er een open dag voor het grote publiek.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER