Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cummings klopt Valverde in tweede koers Trofeo Mallorca

Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) heeft vrijdag de Trofeo Andratx (Spa/1.1.), het tweede luik in de Challenge Mallorca, op zijn naam geschreven. De Brit toonde zich na 165,7 km op de Mirador d'Es Colomer sterker dan de Spanjaard Alejandro Valverde en de Italiaan Davide Formolo. Tim Wellens (Lotto-Soudal) was de beste Belg op de 10e plaats.

vtvn

Wielrennen op Sportwereld.be

De renners kregen in de Challenge Mallorca een korte, maar lastige etappe voorgeschoteld. Via de kust ging het naar de top van de Mirador d'Es Colomer, een steile helling van 3,6 km met stukken van meer dan 10 procent. Onderweg stonden ook vier tussensprints, twee beklimmingen van derde categorie en op 60 kilometer van de streep een klim van tweede categorie op het programma.

De koers ging razendsnel van start en verschillende renners trachtten weg te vluchten uit het peloton. André Greipel en José Gonçalves waren de eerste die wegraakten. Het duo kreeg later gezelschap van Estevez Salas, Huub Duyn, Dylan van Baarle, Johann Van Zyl, Mark Christian, Igor Merino Cortazar en Marcus Jurado Rodriguez. Na dik 40 kilomter had dit negental zes minuten voorsprong.

Op de klim van Puig Major ging Van Zyl aan de haal. Hij kreeg van Baarle en Gonçalves mee. In het peloton gaven Movistar en Sky plankgas. Na de afdaling hadden de drie leiders nog maar één minuut voorsprong. Op de slotklim gingen 18 renners de laatste kilometer in. Toen vond Cummings zijn moment gekomen. Valverde probeerde te volgen maar geraakte niet in het wiel, waardoor Cummings de zege pakte. Valverde werd tweede, Formolo won de sprint voor de derde plek. Tim Wellens kwam als tiende over de streep.

Uitslag:

1. Stephen Cummings (GBr/MTN-Qhubeka) 165,7 km in 3u56:302. Alejandro Valverde (Spa) z.t.3. Davide Formolo (Ita) op 0:064. Bauke Mollema (Ned)5. Leopold König (Tsj)

Bekijk hier de volledige uitslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen