© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kevin Janssens met afgeschoren haar aan Lobroekdok

Aan het Antwerpse Lobroekdok vonden vrijdag opnames plaats van een film die D’Ardennen heet. Moet kunnen. Zeker als Veerle Baetens en Kevin Janssens de hoofdrollen spelen. D’Ardennen is het regiedebuut van Robin Pront uit Edegem en kan een bioscoophit worden in 2016.

dominiquepiedfort

Robin Pront verwierf al succes met de kortfilm Injury Time, met dank aan de acteerprestaties van Matthias Schoenaerts en Jeroen Perceval. D’Ardennen was oorspronkelijk een theaterstuk van Perceval die er een film inzag. Zo geschiedde ook. Michael R. Roskam treedt op als adviseur, wat de film meteen een Rundskop-stempel geeft.

De inhoud? Twee broers plegen een brutale homejacking. Dave (Jeroen Perceval) ontloopt zijn straf en krijgt zijn leven weer op het juiste spoor. Kenneth (Kevin Janssens) komt in de cel terecht. Na zijn vrijlating zoekt hij gehavend weer contact op met zijn ex-liefje Sylvie (Veerle Baetens). Het verhaal beleeft een climax in de Ardennen, vandaar de titel.Over dan maar naar die opnames. En het moet gezegd. Het Lobroekdok in de winterse ochtendzon, met daarachter het viaduct van Merksem, dat heeft iets. Het doet zelfs wat denken aan Brooklyn Bridge in New York. Al hoefde je vrijdag nabij de files geen groot spektakel te verwachten. Sylvie probeert richting Sportpaleis weg te snorren op haar scooter. Kenneth houdt haar tegen voor een pittige woordenwisseling. In een bijrol daagt Luc Nuyens als Metallica-fan op.

Wordt vervolgd? Zeker weten, in de bioscoop ergens in februari 2016.

Bekijk hier de reportage van ATV:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER