© LDN

Hombekerkouter wacht op maatregelen voor te snel verkeer

De bewoners van de Hombekerkouter in Hombeek (Mechelen) wachten al meer dan een halfjaar op beloofde maatregelen om snelheidsduivels aan banden te leggen.

Leo De Nijn

Er wordt op de Hombekerkouter, een belangrijke verbindingsweg naar Leest,serieus gas gegeven. Bij een van de bewoners reed vorig jaar zelfs een auto tegen de gevel van een woning, met zware schade tot gevolg. De bewoners hebben toen de alarmbel geluid. Er kwam een tijdje een ‘smiley’-snelheidsmeter, die heel wat bestuurders deed afremmen. De smiley is ondertussen weg, maar het probleem van de snelheid is volgens de bewoners van de Hombekerkouter niet opgelost.

Tienpuntenplan

Het stadsbestuur kent het probleem. "Wij werken aan een tienpuntenplan met prioriteiten. Dat plan moet maatregelen uitwerken voor straten waar de veiligheid van de bewoners in het gedrang komt", reageert schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). Ze wacht op het eindrapport. Dat had er al moeten zijn, maar het laat op zich wachten omdat er bijkomende opdrachten moeten worden uitgevoerd. De bewoners van de Hombekerkouter hopen dat er snel maatregelen komen, voor er nieuwe ongevallen gebeuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER