Van 28 Belgen nog geen nieuws uit Nepal

Buitenlandse Zaken zoekt nog steeds naar 28 Belgen van wie nog niets werd vernomen na de aardbeving in Nepal zaterdag. Het eerdere bericht dat er twee Belgen zouden gewond zijn geraakt bij de ramp blijkt uiteindelijk niet te kloppen.

"Op het moment van de aardbeving bevonden zich, voor zover wij weten, 176 Belgen in Nepal. We zijn nog op zoek naar 28 onder hen." Dat meldt Michael Mareel, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken. Eerder was er sprake van 160 Belgen in Nepal en 23 landgenoten van wie nog geen nieuws was.

Mareel meldt ook dat er eerder op de dag foutief gesproken werd over 2 gewonde Belgen. "We hadden dat vernomen en ook bevestigd, maar dat blijkt uiteindelijk toch niet waar te zijn", aldus de woordvoerder. De 148 Belgen die wel al werden gelokaliseerd, zijn dus veilig en wel.

"We houden verder contact met de families en het crisiscentrum doet zijn werk, om zo snel mogelijk nieuws te hebben van alle Belgen", aldus Mareel nog.

Mensen met informatie of vragen over Belgen in Nepal, kunnen voortaan bij Buitenlandse Zaken terecht op de nummers 02/501.40.00 en 02/501.40.01.

Meest gelezen