600.000 fans vragen ticket aan voor Duitse bekerfinale

Op 17 mei nemen Borussia Dortmund en Bayern München het in het Olympisch stadion in Berlijn tegen elkaar op in de finale van de DFB Pokal. En die finale leeft duidelijk in Duitsland. Maar liefst 600.000 fans dienden immers al een ticketaanvraag in.

jvh

‘Er werden al 600.000 ticketaanvragen ingediend’, meldt de Duitse ‘Rekordmeister’ op Twitter. ‘De finale vindt plaats in het Olympisch stadion in Berlijn. Het stadion heeft een capaciteit van 76.200 plaatsen en elke club krijgt 21.340 tickets. Geïnteresseerden kunnen nog tot vrijdag tickets aanvragen.’

De finale van de DFB Pokal wordt een heruitgave van de Champions League-finale van vorig seizoen. Toen haalde Bayern het met 1-2. Maar in München zijn ze ongetwijfeld de bekerfinale van twee jaar geleden nog niet vergeten. Toen haalde Dortmund het na een waanzinnige wedstrijd met 5-2 van hun rivalen uit Beieren.

Dortmund kwalificeerde zich dinsdag door het Wolfsburg van Kevin De Bruyne en Junior Malanda uit te schakelen (2-0). Bayern, dat de Duitse titel al op zak heeft, hield tweedeklasser Kaiserslautern uit de bekerfinale. De ploeg van Daniel Van Buyten haalde het makkelijk met 5-1.

Bayern, dat net als vorig jaar kans maakt op de treble, kan de beker al voor de zeventiende keer winnen. Dortmund won de trofee tot dusver drie keer.