Direct naar artikelinhoud

Napoli lost Inter af als koploper in Serie A

In de Serie A is Napoli de nieuwe koploper. De ploeg van trainer Maurizio Sarri was maandagavond voor eigen publiek de sterkste in de topper tegen Internazionale. De thuisclub zegevierde met 2-1 en nam daardoor de eerste plaats over van de ploeg uit Milaan. Het verschil tussen beide titelkandidaten is één punt.

Gonzalo Higuain (M) viert zijn doelpunt tegen Inter.Beeld reuters

Napoli had de zege vooral te danken aan Gonzalo Higuaín. De Argentijnse aanvaller bracht beide treffers van de thuisclub op zijn naam. Voor Inter kwam Adem Ljajic tot scoren. De bezoekers werden in de eerste helft gedupeerd door Yuto Nagatomo, die binnen tien minuten twee keer geel pakte. Met tien man kon Inter de tweede competitienederlaag niet voorkomen, al was de ploeg van coach Roberto Mancini in de extra tijd nog twee keer heel dicht bij de gelijkmaker (twee kopballen op de paal).

Fiorentina had eerder op maandagavond twee punten verspeeld tegen Sassuolo: 1-1. De nummer drie kwam snel op voorsprong. De Spanjaard Borja Valero opende de score namens de bezoekers na vijf minuten. Nog voor rust maakte Sergio Floccari met een kopbal gelijk. Fiorentina heeft nu twee punten minder dan Napoli.