Geen tiende opeenvolgende zege voor PSG

© AFP

In de Franse Ligue 1 is leider PSG er niet in geslaagd een tiende opeenvolgende zege te behalen. Promovendus Angers hield de Parijzenaars op een doelpuntenloos gelijkspel.

PSG, dat al zijn competitiewedstrijden sinds 22 september had gewonnen, had de beste kansen maar Angers-doelman Ludovic Butelle was de uitblinker en hield alle Parijse pogingen uit zijn netten. De ploeg van Laurent Blanc heeft nu 42 punten na 16 wedstrijden. Caen, het nummer twee in de stand, heeft al een achterstand van 14 pûnten en reist morgen naar Monaco. Angers staat verrassend derde met 27 punten. Nice blijft vierde met 25 punten na een 0-0 gelijkspel tegen middenmoter Lorient.

Zlatan Ibrahimovic startte op de bank bij PSG, coach Blanc verkoos Edinson Cavani als eenzame spits met Lucas en Angel Di Maria op de flanken. Maar de Uruguayaanse aanvaller morste met de kansen, al kopte hij wel vroeg op de paal. Ook Di Maria trof na 33 minuten het doelhout met een schicht. Aurier en Rabiot vonden dan weer de sublieme Butelle op hun weg. De beste kans voor Angers was voor Romain Thomas, die zeven minuten voor de rust de lat trof. Ibrahimovic kwam twintig minuten voor tijd in de plaats van Lucas, maar had weinig impact op de slotfase.

Bekijk hier de volledige stand in de Ligue 1!