© Belga

Krijgsbaantunnel opent de deuren

Amper enkele weken na de rampoefening is het al zover: de tunnel onder de Krijgsbaan aan de luchthaven van Deurne gaat maandag 14 december open voor het verkeer. Na twee jaar hoeven de automobilisten niet meer langs de omleidingsweg om van Mortsel naar Borsbeek te karren.

Seppe Slaets

Twee jaar waren werklui in de weer aan de R11. En nu nadert de ondertunneling stilaan haar voltooiing. In beide richtingen krijgt de tunnel één rijstrook en één pechstrook. De opening is dus zonder meer een belangrijke mijlpaal te noemen.

Nochtans gaan de aannemers niet opkramen. Want ook al wordt de tunnel opengesteld, er moet bijvoorbeeld aan de uitloophelling aan de kant van Borsbeek nog wel een en ander gebeuren. Ook bovengronds gaan de werkzaamheden voor de resterende heraanleg van de Krijgsbaan gewoon verder. Wat dient er nog allemaal te gebeuren: de vernieuwing van de Zoomweg rond Fort 3, de perimeterweg op het luchthaventerrein en de keerlus aan de kant van Borsbeek. Loopt het volgens plan dan moet tegen het voorjaar 2016 alles definitief klaar zijn.

Meer info rond de werkzaamheden vindt u op de webstek van het Agentschap Wegen en Verkeer: www.wegenenverkeer.be/tunnelR11.

Het hele artikel leest u woensdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Metropool Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER