© rr

Koppel uit Duffel riskeert jarenlange celstraf voor vrouwenhandel: “Slachtoffers als citroenen uitgeperst”

Voor de rechtbank van Antwerpen heeft de procureur donderdag 8 en 6 jaar cel gevorderd tegen de 42-jarige Hans S. en zijn 23-jarige Hongaarse partner Lilla J. uit Duffel. Zij haalden drie jonge vrouwen vanuit Hongarije naar België om zich te prostitueren. “De slachtoffers werden als citroenen uitgeperst, zodat Hans S. zijn leningen kon terugbetalen”, stelde de procureur.

Hans S. had bij Jan en alleman geld geleend. Aan zijn 62-jarige oom Jaak N. uit Sint-Katelijne-Waver alleen al was hij 109.000 euro verschuldigd. Om de leningen te kunnen afbetalen, lieten Hans S. en Lilla J. haar nichtje vanuit Hongarije overkomen. Zij was net 18 geworden en werd als raamprostituee te werk gesteld in het Antwerpse Schipperskwartier. Jaak N., die haar reis gefinancierd had, zou 30 procent van haar inkomsten krijgen.

In juli 2016 pakte het nichtje haar biezen. Het koppel liet daarop een andere 18-jarige overkomen, die eveneens in het Schipperskwartier aan de slag ging.

De politie kwam hun praktijken intussen op het spoor. In februari 2017 belandde het onderzoek in een stroomversnelling toen de speurders vernamen dat ze een Hongaars meisje van 17 hadden ingelijfd. De daders wilden haar op een website aanbieden als escort. Het meisje had nog geen seksuele ervaring en was met het smoesje van een job in de tuinbouwsector naar België gehaald. De 58-jarige Walter V.I. uit Duffel was haar eerste klant. Hij testte alle meisjes als eerste uit en betaalde 100 euro per keer.

Het koppel beweerde geen geld aan de prostitutie verdiend te hebben en vroeg de vrijspraak, net zoals Walter V.I., voor wie zes jaar cel werd geëist. Jaak N., voor wie vier jaar cel werd gevorderd, vroeg een straf met uitstel.

Vonnis op 31 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER