Surfer doodgebeten door haai

© Photo News

Voor de kust van het Franse eiland La Réunion in de Indische Oceaan is dinsdag een bodyboarder gedood door een haai. Volgens de brandweer bevond de 26-jarige jongeman zich in een zone die erom bekendstaat gevaarlijk te zijn. De haai beet de surfer in het dijbeen en raakte daarbij een slagader. De surfer overleefde de aanval niet.

adm

De aanval vond plaats in het oosten van het eiland. Rond 9u30 hebben de hulpdiensten zijn zwaar verminkt lichaam uit zee gehaald.

Een groepje surfers was op de plek van de aanval al een paar dagen aan het surfen. Lokale vissers hadden hen nochtans gewaarschuwd dat het een gevaarlijke plek is en dat er al een paar dagen een haai rondhing. Bovendien is het verboden te zwemmen in die zone omdat er geen netten liggen die de haaien van het strand moeten houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De surfspot in kwestie ligt bij de monding van een rivier, wat voor troebel water zorgde: ideale jachtgronden voor haaien. Sinds 2011 werden om en rond het eiland al acht mensen gedood door haaien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen