© bdd

© bdd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Verdachte van messteken vraagt bijkomend onderzoek

In de zaak van een steekpartij in Vorselaar heeft verdachte Tino P. (62) de onderzoeksrechter om bijkomend onderzoek gevraagd. Hij stak in maart zijn partner neer.

Ivo Meulemans

De raadkamer in Turnhout zou normaal gezien het dossier van Tino P. vrijdag verwijzen naar de correctionele rechtbank. De man zou er dan moeten terechtstaan voor de moordpoging op zijn partner Linda Verhoeven (59).

Tijdens een hevige ruzie in hun woning aan de Lepelstraat in Vorselaar greep Tino P. op 4 maart van dit jaar naar een mes. Hij diende het slachtoffer, met wie hij al tien jaar samen was, meerdere steken toe. De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond, maar overleefde als bij wonder de aanval. De man zit sindsdien in voorarrest. Hij vroeg al meermaals vergeefs om zijn vrijlating. Vrijdagochtend werd hij geboeid het gerechtsgebouw binnengebracht. Maar tot een verwijzing voor poging tot moord kwam het niet.

“Wij hebben inderdaad om bijkomend onderzoek verzocht. We vragen dat de speurders aantal mensen verhoren, die een duidelijker beeld geven over het persoonlijke leven van onze cliënt”, zegt meester Lisa Nietvelt. “Het is nu aan de onderzoeksrechter om in te gaan op ons verzoek of het af te wijzen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER