Het puzzelen begint: de moeilijkste keuzes voor Pukkelpop

© Koen bauters

Het puzzelen kan beginnen. De line-up van Pukkelpop, inclusief het uurschema, is volledig. Zoals elk jaar is het voor muziekliefhebbers kiezen tussen de vele bands die tegelijk spelen op de acht podia.

Guy Stevens

Er is voor ieder wat wils op Pukkelpop. Op acht podia komen zowat alle muzikale genres die bij een hedendaags festival horen aan bod. Helaas brengt dat voor liefhebbers van veel genres moeilijke keuzes met zich mee. Dat is dit jaar niet anders, blijkt uit het uurschema dat dinsdag online werd geplaatst.

Moeilijke keuzes

De eerste moeilijke keuze komt er op donderdag 14 augustus. Souldiva Janelle Monae palmt het hoofdpodium in op hetzelfde moment als Ella Eyre, de Britse met de indrukwekkende stem, maar ook de beloftevolle bands Jungle en Temples staan dan op de affiche. Bovendien kruipt ook Mauro dan het podium op met zijn Gruppo di Pawlowski.

Daarna wordt het niet eenvoudiger: ga je voor de grote reünie van Outkast of wordt het toch de folk/rock van Frank Turner en zijn Sleeping Souls. Op hetzelfde moment kun je op andere podia genieten van de beats van Klangkarussell en de Belgische bands Amatorski en Diablo Blvd.

Samen met headliner Editors spelen dan weer The Kooks, Lagwagon en Crookers. Afsluiter DeadMau5 verliest mogelijk dan weer wat publiek aan Oscar and the Wolf, Disclosure, Magnus en NOFX.

Op vrijdag speelt de populaire rapper Tinie Tempah tesamen met Icona Pop, Omar Souleyman, Wild Beasts en Kenji Minogue. ‘s Avonds staan de festivalgangers ook voor een dilemma van formaat. Of vindt u de keuze tussen The National, Royksopp & Robyn, The Bloody Beetroots, Modestep en The War on Drugs een eenvoudige?

Op de slotdag stappen Queens of the Stone Age het hoofdpodium op. Op hetzelfde moment spelen echter ook Buraka Som Sistema, Epica, Portishead, Sigma, Tensnake en School is Cool.

De volledige line-up vind je hier .

Pukkelpop 2014 vindt plaats op 14, 15 en 16 augustus op de festivalweide van Kiewit. Er zijn nog tickets te koop voor donderdag, de eerste festivaldag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen