Parijs geteisterd door ratten

© Disney

Wie rond het Louvre in Parijs wandelt, kan dezer dagen het gezelschap krijgen van ratten. Franse media meldden maandag dat hun hoofstad met een serieuze plaag kampt.

vwh

De diertjes palmen onder meer het Carrouselpark rond het museum in. Opvallend genoeg vinden toeristen en Parisiens de aanwezigheid van de ratten niet erg. Volgens de Franse zender TF1 gaan veel mensen er gewoon naast zitten om te picknicken.

De Fransen vermoeden dat overrompeling door ratten te maken heeft met ondergrondse werken die momenteel plaatsvinden, het eten dat de bezoekers achterlaten en de milde winter die we achter de rug hebben. Eén ding staat vast: het Louvre heeft zelf een bestrijdingsfirma ingeschakeld om de dieren rond de toeristische trekpleister te verwijderen.

De Franse justitie maakte maandag ook bekend dat ratten schuldig zijn aan een groot TGV-ongeluk op 17 juli. De beestjes hadden de bedrading van een seinhuisje kapot geknaagd waardoor de trein een verkeerd signaal kreeg. Eerder dacht men dat het ongeluk was veroorzaakt door een menselijke fout of werken, maar dat blijkt niet te kloppen. De spoorwegarbeiders zijn nu bezig met het controleren van de bedrading in zo’n tienduizend seinhuisjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer