The X-Files komt (voor even) terug

© X-Files: I Want to Believe

Goed nieuws voor de fans van The X-Files. De populaire sciencefictionserie zou, na 13 jaar, terugkomen voor een 10e seizoen.

lbo

Het zou gaan om een veel korter seizoen dan de vorige seizoenen. Die bestonden telkens uit 20 tot 25 afleveringen. Nu zou het gaan om maximum 10 afleveringen. De onderhandelingen met Gillian Anderson en David Duchovny, de twee hoofdrolspelers van de serie, zijn volop aan de gang en lopen goed, zo klinkt het bij TV-producent FOX. FOX zou volgens verschillende bronnen binnenkort het licht op groen zetten voor het nieuwe seizoen. Dat het 10e seizoen maar 10 afleveringen zou tellen, zou vooral te maken hebben met het drukke werkschema van Anderson en Duchovny.

In een recent interview had Anderson al aangegeven dat ze een nieuwe reeks wel ziet zitten. Toen onlangs aan David Duchovny gevraagd werd hoe de mogelijke terugkeer van The X-Files eruit zag, antwoordde Duchovny met ‘het ziet er zeer goed uit.’

Cultstatus

In The X-Files lossen FBI-agenten Dana Scully en Fox Mulder onverklaarbare zaken op. Scully probeerde de zaken telkens op een wetenschappelijke manier te verklaren, terwijl Mulder een verklaring zocht in het paranormale.

De serie, die van 1993 tot 2002 liep, was in de jaren ‘90 ontzettend populair en kreeg een cultstatus. Er werden ook twee films van gemaakt (in 1998 en 2008). De begintune van de reeks behoort intussen tot het collectieve geheugen.

Na The X-Files was Duchovny onder meer te zien in de populaire reeks Californication, als de seksverslaafde schrijver Hank Moody. Anderson kreeg onder andere de hoofdrol in The Fall, als detective Stella Gibson.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen