Totti laat ruimte voor speculatie: “Laatste wedstrijd voor AS Roma”

© AFP

Francesco Totti speelt zondag zijn laatste wedstrijd voor AS Roma. Dat nieuws werd enkele weken geleden al aangekondigd door sportief directeur Monchi, maar tot dusver hulde de Italiaanse sterspeler zich in een stilzwijgen. Tot donderdag. Met een post op Twitter bevestigt Totti dat hij zondag tegen Genoa een laatste keer het shirt van Roma aantrekt. Maar de aanvallende middenvelder wil niet gezegd hebben dat hij stopt met voetballen.

rahe

“Roma-Genoa wordt mijn laatste wedstrijd in het truitje van Roma. Ik kan niet beschrijven hoeveel deze kleuren voor mij betekend hebben en nog altijd betekenen”, klink het op zijn sociale media. “Ik voel dat mijn liefde voor het voetbal nooit zal uitdoven. Het is een passie, mijn passie. Het zit zo diep dat ik me niet kan voorstellen dat ik ooit zonder voetbal kan. Vanaf maandag ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vooral dat laatste zinnetje is voer voor speculatie. De toekomst van Totti is nog onbekend en hij wil niet gezegd hebben dat hij stopt moet voetballen. Mogelijk trekt hij naar de Verenigde Staten. Het icoon van AS Roma zou een voorstel op zak hebben van Miami FC. De coach van die club is een oude bekende van Totti. Voormalig Italiaanse international Alessandro Nesta heeft daar de sportieve leiding in handen.

De 70.000 beschikbare zitjes in het olympisch stadion in Rome voor de wedstrijd van zondag waren in 48 uur uitverkocht. De wedstrijd is nog cruciaal voor het team van Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen, want het strijdt nog met Napels om de tweede plaats en een rechtstreeks ticket voor de Champions League

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen