Julie maakt droom van overleden man waar: “Zijn gitaar gaat overal mee op het podium”

© eva

Samen toeren van het ene optreden naar het andere. Het was de grote droom van Julie Detavernier (39) en haar man Seppe Smeulders. Maar het koppel heeft nooit de kans gekregen om ook maar één keer samen op het podium te staan.

eva

Bij een dramatisch verkeersongeval zes jaar geleden verloor Julie zowel haar man (32) als een van hun drie dochters, Oonah (5). Ze vocht ook zelf maandenlang voor haar leven. “Muziek was de passie die ik deelde met Seppe, maar nu betekent dit nog zo veel meer. Muziek is heilzaam voor mij.”

Na een lange revalidatie begon Julie drie jaar geleden opnieuw muziek te maken. In haar eentje schreef en componeerde ze meer dan 150 nummers. Deze zomer neemt ze onder de artiestennaam rOZZ haar zesde cd op.

Al verschillende keren trad ze op, zelfs al in Londen. Als straatmuzikant of soloartiest. Maar de gitaar van haar overleden man neemt ze overal mee. “Zo staan we toch nog samen op het podium. Ook veel van de muziek die ik breng is nog van ons samen. Ik maakte heel wat nummers waarvan de tekst is gebaseerd op gedichten die Seppe schreef.”

Julie heeft een contract bij een kleine Engelse platenfirma, maar ze wil graag het grote publiek bereiken. “Daarom schreef ik mij in voor talentenshows op televisie.”

Julie neemt vrijdag ook deel aan Lokale Helden. In haar woning in de Weggevoerdelaan 53 in Vichte trakteert ze tussen 14 en 19 uur op een huiskamerconcert. Ook andere muzikanten zijn welkom om er hun talent te tonen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen