Tinie Tempah en The Van Jets voeren nieuwe lading Pukkelpopnamen aan

© BELGA

Johannes Verschaeve van The Van Jets.© GOEDEFROIT MUSIC

thumbnail: null
thumbnail: Johannes Verschaeve van The Van Jets.

De organisatie van het muziekfestival Pukkelpop heeft woensdag een nieuwe lading van bijna dertig namen gelost. Daarbij vallen onder meer Jimmy Eat World en Amatorski op.

rdc

‘Met veel plezier presenteren we je opnieuw een aantal recente bevestigingen voor Pukkelpop 2014’, klinkt het woensdag in een persbericht. In 2012 beloofde Tinie Tempah ooit terug te keren naar het hoofdpodium van het festival, en dit jaar voegt hij de daad bij het woord. Een tweede klepper is Jimmy Eat World. De Amerikaanse rockgroep beklimt op zaterdag 16 augustus het podium.

Er worden ook een hele reeks nieuwe Belgische namen op de affiche geplaatst. Het eerder aangekondigde Balthazar wordt vergezeld door Amatorski, The Van Jets, Oscar And The Wolf, Float Fall, Raving George, Wallace Vanborn en BRNS. ‘Binnenkort meer landgenoten’, belooft het festival.

Op donderdag 14 augustus wordt de affiche aangedikt met American Authors, Dan Croll, FKA Twigs, Horse Thief, Kwabs en Ryan Hemsworth.

Een dag later versterken Actress, Arcane Roots, The Bohicas, Cage The Elephant, Drenge, Eyedress, Joris Delacroix, Kadavar, Kurt Vile & The Violators en Wovenwar de line-up. Die laatste band is de nieuwe uitlaatklep van de ex-bandleden van As I Lay Dying.

Zaterdag 16 augustus kent naast Jimmy Eat World ook optredens van James Vincent McMorrow en Mapei.

Een overzicht van alle tot nu bevestigde namen, vindt je op de website van Pukkelpop. Voor tickets kan je op een andere pagina terecht, al kan je geen combitickets meer bestellen. ‘Om het comfort en de veiligheid op het terrein en op de camping te garanderen worden er enkel nog dagtickets verkocht.’