© JB

© jb

© JB

© JB

© jb

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sugar Run met ruim honderdvijftig lopers voor Diabetes Liga

Er kwamen ruim 150 lopers van (zeer) jong tot oud afgezakt voor de Sugar Run in het provinciaal domein De Schorre. Dit buitenbeentje in het loopcircuit steunt de Diabetes Liga. Wie het snelst het meest aantal ronde loopt, die wint. Belgisch kampioen kwarttriatlon Pieter Heemeryck liep eveneens mee.

Jan Boey

Met de Sugar Run uurloop krijgen de deelnemers een uur lang de tijd om zoveel mogelijk kilometers te lopen of rondjes. “Maar bij ons loop je niet over een saaie tarmac piste. Wij hebben voor een uitdagende ronde van 2,2 km gezorgd, door in een fascinerend decor, dat onder meer twee keer per toer leidt over de brug One World van kunstenaar Arne Quinze in De Schorre. Elke deelnemer bepaalt zelf hoeveel hij/zij loopt. Ze hebben zestig minuten de tijd om aan de laatste ronde te beginnen. Nadien mag er geen nieuwe ronde gestart worden. Op het uur mag je nog wel de laatste ronde afwerken en die telt ook mee voor het eindresultaat”, legt organisator Dimitri Op De Beeck uit.

Bij de start zondagmorgen hadden er vooraf zich al een 120-tal lopers ingeschreven. Voor de start, die om 11 uur stipt werd gegeven, dikte het deelnemersveld aan tot ruim 150. Voor elke gelopen ronde door elke deelnemer legt de organisatie al sowieso 0,50 eurocent opzij voor de Diabetes Liga.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER