© Theo Derkinderen

Moeders promoten wasbare luiers

Zaterdag namen wereldwijd tienduizend mensen deel aan de Great Cloth Diaper Change. Om klokslag elf uur kregen de deelnemende kindjes een schone en wasbare luier om. In Mechelen namen 37 mama’s (en enkele papa’s) deel aan het evenement.

Theo Derkinderen

Het was al de vijfde keer dat de Great Cloth Diaper Change wereldwijd plaatsgreep. Voor het eerst kon er ook in Mechelen aan het wereldrecord worden deelgenomen. “Er kwamen 37 ouders met hun baby opdagen en dat is meteen een succes te noemen voor onze eerste deelname”, zegt Sarah Van San van Café Bébé. Café Bébé is een ontmoetingsplaats in Mechelen waar jonge ouders of zwangere dames één keer per maand samenkomen. “Een aantal deelnemers kennen we van Café Bébé maar we hebben ook flyers uitgedeeld en reclame gemaakt via de sociale media voor de Great Cloth Diaper Change. Dat heeft ook mensen warm gemaakt om deel te nemen.”

Enorm afvalberg

“De wasbare luier is een goedkoop, makkelijk en milieuvriendelijk alternatief voor de wegwerpluier. En daar draait dit evenement eigenlijk om. Het is waanzinnig welke afvalberg er wordt gecreëerd door wegwerpluiers te gebruiken. Studies tonen aan dat één kindje, in de periode dat het wegwerpluiers gebruikt, een afvalberg van minstens duizend kilogram veroorzaakt. Een wasbare luier was je uit en je kan hem nadien gewoon opnieuw gebruiken.

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER